Szerkezeti faanyagok

A szerkezeti faanyagok tartamos erdőgazdálkodással működő erdőkből származnak.

A szabadban, tető alatt tárolt faanyagaink szárítottak.

A kültéri tárolás alatt a faanyag optimális nedvességet ér el, mellyel minimalizálható a játszótereken a későbbi repedés veszélye. Szerkezeti faanyagok fafajai:

Vörösfenyő:

Köszönhetően az extrém magas gyanta- és csersavtartalomnak a vörösfenyő kültéren, talajjal nem érintkező helyeken korlátlanul felhasználható. Az általunk használt keskeny évgyűrűs alpesi vörösfenyő a tartósság és a teherviselő képesség maximumát biztosítja kémiai faanyagvédelem nélkül is.

Duglászfenyő:

Az eredetileg Észak-Amerikából származó duglászfenyő Dél-Németországba került betelepítésre. A vörösfenyőhöz nagyon hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. A nagy törzsátmérőknek köszönhetően bélmentes 14-20 cm átmérőjű bélmentes, körmart faanyagok gyárthatók belőlük.

Tölgy:

A tölgy a magas csersavtartalom miatt nagyon időjárásálló és hosszú élettartamú. Mi exklusiv anyagkombinációban porszórással festett fémelemekkel együtt használjuk.

  A Fiasko széria játékkombinációinak tartóoszlopai rétegragasztott tölgy faanyagból készülnek.

  A Fiasko szériában gyártott játékkombinációknál 2018 óta a tartóoszlopokhoz nagy értékű, körmart, tömbösített tölgyelemeket alkalmazunk. Európai tölgyet használunk, amely kevésbé hajlamos a repedésekre.  

  A lucfenyőből és erdei fenyőből készült alapanyagainkat nagy nyomáson telítetjük.

  Lucfenyő:

  A lucfenyőt nagyfokú rugalmasság és teherhordó képesség jellemzi. Vákuum módszerrel kombinált nagy nyomásos telítéssel tartósítjuk, melyből így ideális, kültérben használható és nagyon tartós építőanyag keletkezik.

   Erdeifenyő:

  Az erdeifenyő a magas gyantatartalmának köszönhetően száraz és nedves környezetben is tartós. A belet is tartalmazó erdeifenyőt nagy nyomásos telítéssel tartósítva pl. körmart, hengeres tartószerkezetekhez alkalmazzuk.

  Egy kis faanyagismeret:

  A fűrészipari alapanyag feldolgozásánál három réteget különböztetünk meg, ahonnan a faelemek kivágásra kerülnek.

  Juvenilis fa: a legbelső faréteg, mely repedésre és deformációra hajlamos

  Geszt: belső, biológiailag már nem élő része a fának, többnyire sötétebb színű (kivéve lucfenyő), a legtartósabb és legnagyobb szilárdságú farész.

  Szijács: a külső, fiziológiailag még élő része a fatörzsnek, többnyire világos árnyalatú, vízben és tápanyagban gazdag, kisebb tartósságú.

  Megjegyzés: a fa természetes nyersanyag. Sokféle szín és göcsösség jellemzi ezt az anyagot. Az állandó nedvesség változás száradási repedések kialakulásához vezet, mely az állékonyságot és a stabilitást befolyásolja.

  Faanyag vágási módok:

  Béllel (mit Kern):  körmart faanyagok gyártásánál a legkevesebb vágást igényli

  Bélátvágott: fűrészáru gyártására alkalmas, átvágott belet tartalmazó, repedésre kevésbé hajlamos faanyag

  Bélmentes: repedésre és deformációra kevésbé hajlamos faanyag, mely vékony fűrészáru, gerenda és kívánság szerint körmart faoszlop gyártására használjuk

  Anyagfelhasználás

  Ferdén levágott oszlopvégek

  Vízlepergető hatás a bütükön. Gombásodás és egyéb károsodások jelentősen csökkenthetők.

  Zárókupakok

  Optimális védelmet biztosítanak a bütü felületeknek időjárással szemben. Betétek felcsavarozásával biztosítható az átszellőzés

  Eredeti mászó kapaszkodók

  A mászófalainkon kizárólag nagy értékű freeclimbing-mászó kapaszkodók találhatók. Alapvetően 4-5 db-ot helyezünk el négyzetméterenként. Elfordulás ellen időjárásálló ragasztóval és csavarral rögzítjük ezeket. Termékenként eltérő színre festett kapaszkodókat helyezünk el a különböző nehézségi fokú útvonalak jelölésére.

  Herkules-hálók és kötelek

  Mászóhálóink és tartóköteleink extrém teherbírású „Herkules”-anyagból készülnek. Hét horganyzott drótból állnak, melyeket poliészterrel vontak be.

  Festett HPL és HPLX lapok

  Strapabíró, nagy nyomáson laminált HPL lapok. Használhatók járófelületekre, mellvédekre, rugós játékokra és mászófalakra. Ütés- és karcálló, korhadásálló és könnyen tisztítható. Ehhez CNC marással formai és felületi motívumok, településcímerek, cégnevek és szlogenek is elhelyezhetők.

  Nagy értékű rozsdamentes acél

  Sok eszközkivitelnél, egyedi és funkiconális elemeknél tartós és könnyen tisztítható rozsdamentes acélt használunk. A felületek vagy matt kialakításúak, mint például a csúszórudak és csúszdák vagy további homokszórással megmunkáltak, mint például a kültéri fitneszeszközeink. A saját lakatosműhelyünkben méretek alapján magunk készítjük a fémelemeket. Minden fa csomópontot karbantartásbarát rozsdamentes acél csavarokkal készítjük.

  Felállítás oszloptalpakkal

  Faszerkezeteink tüzihorganyzott oszloptalpakra felállítottak, ezzel a nedves talajjal érintkezés elkerülhető. A beépítési magasság jelölve van. A tömör, tüzihorganyzott négyszögletes acél csövek hegesztett duplalemezzel toldottak, hogy a csomóponti nedvesség és a kondenzvíz leadható legyen. A ferde acél talp egy csepegtető hornyot tartalmaz, mely hátulról a csapadékvizet levezeti. A feljesztés célja egy maximálisan formazáró feszítés, az optimális stabilitás eléréséhez. Elfordulás ellen csavarozott, három átmenő csavarral, feszítőanyával karbantartásbarát állásban.

  Az általunk szállított játszótéri eszközök alkatrész utánpótlása folyamatosan biztosított. Elhasználódás esetén minden szerkezeti elemet 10 évig csereszabatosan tudunk pótolni. Folyamatos készlettel rendelkezünk továbbá játékeszköz kiegészítőkből, pl. minőségi német gyártmányú hintaülések, kötélpálya elemek, rugós játék elemek, mászókötél elemek, kapaszkodók.

  Széria Z Alkatrészek, kiegészítők, oszloptalpak

  Széria Z Alkatrészek Széria E – vizes játékok

  Széria Z Alkatrészek – Széria Z – karusszelek és forgójátékok

  Széria Z Alkatrészek – Széria I – hinták 4

  Széria Z Alkatrészek – Széria I – hinták 3

  Széria Z Alkatrészek – Széria I – hinták 2

  Széria Z Alkatrészek – Széria I – hinták

  Széria Z Alkatrészek – Széria G – billenő eszközök 2

  Széria Z Alkatrészek – Széria G – billenő eszközök

  Széria Z Alkatrészek – Széria D – köteles játékok

  Széria Z Alkatrészek – Regiszter I – kötélpályák

  Széria Z Alkatrészek – kötelek és kötélelemek 2

  Széria Z Alkatrészek – kötelek és kötélelemek

  Várjuk üzenetét!

  Kapcsolat

  EMAIL

  info@jatekfalva.hu

  Telefon

  +36 30 216 7692

  Székhely

  9165 Rábcakapi
  Kossuth L. u. 1.
  Adószám: 13290919-2-08

  Iroda

  9400 Sopron
  Inkubátor ház, Sopron, Verő J. u. 1.

  Várjuk üzenetét!